Де росте Пуер
Пуер часто називається за місцем свого зростання. Часто можна зустріти Пуер з Іу, Банчжан або Біндао. Чай з таких регіонів, як Банчжан або Біндао може мати дуже високу ціну. Знання про ці регіонах є важливою частиною взагалі розуміння чаю Пуер, а так само про регіональні террурах Юннань. Слід зазначити, що іноді продавці використовують знамениті назви, щоб просто продати чай або пишуть назву довколишнього відомого терруара, але це не означає, що чай не буде мати схожі характеристики, якщо, звичайно, мова не йде про шарлатанство.
- Вы можете купить пуэр в магазине лучший ассортимент настоящего китайского чая по самой низкой и выгодной цене.
Смак чаю варіює від регіону до регіону. Ця зміна відбувається від багатьох факторів, включаючи погодні умови і грунт. Клімат Юннань класифікується як субтропічний, що забезпечує чудові умови для вирощуючи чайних дерев з великим листям, які стали унікальним матеріалом для виробництва чаю Пуер.
У цій статті ми розповімо про районі Сишуанбаньна, як про найбільш значущу на комерційному ринку чаю. У наступних статтях ми розглянемо інші важливі регіони виробництва чаю Пуер - Лінцян і Пуер (Симао). Можливо Сишуанбаньна найважливіший округ в провінції Юннань, тут розташовується Менхайскій завод, де була придумана технологія створення Шу Пуер. Район Сишуанбаньна розташований в найпівденнішій точці провінції Юннань, на кордоні М'янми, В'єтнаму і Лаосу.
Назва Сишуанбаньна походить від тайської мови. Район Сишуанбаньна став дуже відомим в зв'язку з древнім кінним чайним маршрутом. Тим не менш, у багатьох інших місцях провінції Юннань так само росте чай Пуер. Древній чайний кінний маршрут починався з південного кінця Сишуанбаньна, з міста, який називається Іу (易 武) і тягнувся на північ. Чай збирався і укомплектовуються в місті Пуер (普洱), таким чином він був своєрідним центром логістики. Саме тому чаї, які виробляли нацменшини отримав назву Пуер.
У Сишуанбаньна є цілий ряд відомих областей наприклад село ЛаоБанЧжан і гірські масиви Іу і Буланшань. Район Сишуанбаньна дуже відомий на ринку чаю. У Сишуанбаньна смаковий профіль чаю може варіювати від м'якого і приємного післясмаку, якщо мова йде про чай з гори Іу, до сміливого і зухвалого чаю з гори Булан. До того ж смак чаю з гори Іу може так само сильно відрізнятися від села до села, тому як чаепроизводящих зона гори Іу це навіть не гора, а цілий конгломерат.