Як вести себе на фуршеті

Як вести себе на фуршеті

Багато урочисті заходи сьогодні проходять у вигляді фуршету, однак мало хто знає етичні норми і правила поведінки на такому собитіі.Фуршет - це не розважальний захід, типу корпоративної вечірки, як правило, це неформальний ділову вечерю, що має на увазі більше спілкування між людьми, ніж вживання їжі . Захід даного характеру можна назвати з розряду «на інших подивитися і себе показати». Фуршет - ідеальне місце для зав'язування знайомств з представниками або керівниками інших фірм, колегами з інших відділень, філій і організацій.

  • Заказать фуршет безупречного качества с бесплатной доставкой по самым лучшим ценам быстро, вкусно и надежно

Відповідно до етикету, підлеглі приходять на фуршет першими, керівні особи трохи запізнюються, в зворотному порядку відбувається відхід присутніх, керівники їдуть першими, підлеглі можуть ще залишатися. Не вважається грубим порушенням, якщо ви трохи встигнете до початку фуршету, але приходити до його закінчення - поганий тон.Блюда, представлені на фуршеті, в основному закуски, які легко і зручно класти собі на тарілку. Із столових приладів, запрошеним видаються тільки закусочні вилки (звідси власне і пішла назва «фуршет», в перекладі з французької вона означає «вилка»).

Прийшовши на фуршет, не варто відразу йти до столу, необхідно озирнутися, знайти господарів (або організаторів) і привітатися, якщо гості вже почали накладати їжу, можна до них приєднатися.

Закусочну тарілку беруть зі стосу (посуд зазвичай стоїть поруч зі столами з їжею) на неї кладуть вилку, тримають тарілку в лівій руці. Фуршет на увазі якусь свободу дій, ви можете підходити до столу, і набирати стільки їжі, скільки вам захочеться, тому не варто накладати на тарілку багато їжі, її буде незручно тримати і це некрасиво виглядає. Так само не варто довго затримуватися біля столу з закусками, підійшли, взяли, відійшли, щоб не заважати іншим запрошеним підійти до столу.

З тарілкою їжі можна ходити, знайомиться і спілкуватися з людьми, келих, зазвичай ставлять на тарілку, для того що б звільнити праву руку і привітатися з людиною.

Навіть якщо фуршет проходить на відкритому повітрі, поблизу столу не прийнято курити, якщо вам властива ця згубна звичка, треба відійти в сторону від столу і там курити. Якщо фуршет проходить в закритому приміщенні, спочатку треба дізнатися, чи можна взагалі курити в приміщенні.

На блюдах з їжею, як правило, лежать спеціальні прилади, якими перекладають закуски собі в тарілку. Не треба лізти своєю виделкою на загальне блюдо, і не забувайте повертати прилад на місце (т. Е. На загальну тарілку).

Починають, як правило, з холодних рибних і овочевих закусок, через приблизно півгодини, офіціанти подають гарячі закуски. Після того як офіціанти відійшли від столу, можна підходити і класти їжу на тарілку. Для гарячих страв подають спеціальні шпажки, наколюючи кожен шматочок на нову шпажку, заповніть тарілку і відійдіть.

Для брудної, використаного посуду стоять окремі столи, після прийому їжі туди ставлять свій столовий прилад. Зазвичай для холодних і гарячих закусок беруть окремі тарілки. Після того, як закінчують є холодні закуски, беруть нову тарілку для гарячих закусок.

Слідом за гарячими закусками подають десерт, приблизно через 15-20 хвилин, а після подають шампанське. Десерт, як правило, подається в креманках з ложечками, після того як ви з'їли десерт, посуд ставлять у відведений для цього місце і можна сміливо вирушати за шампанським.

Взявши келих з напоєм, треба відійти в сторону і випити шампанське невеликими ковтками.

Після цього гостям пропонують каву, його подають в чашках, і коньяк, його подають в коньячних чарках. Якщо ви вживаєте ці два напої, в ліву руку беруть чашку з кавою, в праву руку чарку з коньяком, і п'ють, по черзі сьорбаючи то з однієї, то з іншої ємності.

Триває фуршет зазвичай не більше двох годин, цього часу достатньо, для плідного спілкування і вживання їжі, після цього гості розходяться.

Оскільки фуршет ділове неформальний захід, форма одягу строго не визначена, дами можуть надіти плаття для коктейлів, чоловіки можуть надіти костюм вільно-ділового стилю.

Похожие страницы: